Ще се справя

И след като потренирах, изкъпах и обядвах заседнах ей тук. Вижте с колко книги се сдобих. Все едно ще държа изпит за бъдещи майки #супермама. И определено нямам за цел да ги прочета всичките от корица до корица. Далеч съм от мисълта, че човек става добър родител само от книгите. Но определено съм решила да чета и уча от книги, а не от форумчета.

IMG_5028.jpg

Опита ми с такива форуми е доста ограничен. Още се сещам, че като тинейджърка и млада дама четях (от време на време) форума на cosmopolitan.bg. Там темите бяха за пътуване, мода, козметика, любов. Следващата ми среща с форуми е сега след близо 15-18 години. И баммм директно в БГ мами. На това му казвам отскок.

И аз като много бъдещи мами искам да знам колкото се може повече, нали живеем в света на новости и технолигии. Реших, че цялата нужна информация мога да намеря в интернет. Седмица след като разбрах, че съм бременна се „записах “ (станах член) в БГ мама. Намерих моята група родилки и започнах да чета. Боже, боже, боже. Не ми отне много време преди да разбера, че нещо не са както трябва нещата. Или аз бях много изостанала, или другите бяха много напреднали.

Моите сродни души боравиха с терминологии и можеха да разчитат изследвания. Имах чувство, че всяка има поне няколко раждания зад гърба си. Термини като АГ, ЖК, БХС, ММ бяха съвсем непознати за мен. Бъдещи майки си публикуваха изследвания и се питаха за съвети. Питаха дали резултатите им били добре. Че нещо се съмняват в мнението на лекаря и лаборанта и тн. С една дума почти всички в сайта бяха компетентни медицински лица. Обясняваха се термини като изместена/ скъсена матка, или плацента, малко околоплодни води. Имах чувство, че всяка една бъдеща майка имаше един или друг нечуван проблем за мен.

Други „кандидатки“ обсъждаха теми за болнични. Как да излъже системата и от кога да си вземе болнични. На каква комисия да се явят, кога да отидеш, колко струвало, какво да кажеш. Всичко това, за да ти удължат болничния. Ужас!

IMG_5023

И така малко след като станах член на групата, реших, че това там не е за мен. И по добре да се образовам от книги написани от лекари/ акушери. Хора, които са вложили време в изследвания и опит преди да напишат книга от колкото от форуми.

Няма да стана майка за пример в никакъв случай и едва ли ще бъда подготвена дори и да прочета всичко. Но човек се учи докато е жив. И ние ще се справим.

П.С. вече не чета форуми 🙂

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.