Моята бременност – 20. седмица

Вече сме по средата на бременността, или така наречената 20. седмица. Все още не мога да усетя как времето минава толкова бързо. Радвам се на корема ми и как той расте. На работа вече всички колеги знаят и не могат да повярват, че не съм казала нищо до сега. Така вече мога да ходя на работа без да се притеснявам от дрехите, които избирам.

А ето как минава и бременността.

❤ Термин  – след последния преглед и след толкова напред и назад. Вече имам официален термин на 15. януари. Но аз си мисля, че дамата ще дойде по – рано, поне с 10 дни.

❤ Пол – дама

Име – да дамата си има и име…..

❤ Следващ контрол – 10. септември, след почивката ни в България.

❤  Колко е дълго – В 20. седмица бебето е дълго колкото картон с прясно мляко и тежи около 250 гр.

❤ Покупки – нищо ново с изключение на лампа за нейната стая. Хокон боядиса тавана в стаята. А да, купих едни лепенки за стените, зайци. Повечето покупки са планирани, но не бързаме. Определено съм на мнение, че типичните розови и момически цветове, няма да са силно присъстващи. Не намирам нищо странно да обличаш момиче в синьо и зелено.

❤ Тренировки – продължавам да тренирам, бягане, кардио и леки силови тренировки. Скоро ще започна и пилатес и йога за бременни.

 

❤ Апетит – браво на мен. Вече не се оплаквам. Храня се и това ми харесва.

❤ Шава ли бебето-  хммм незнам точно дали шава, но усещам нещо в корема ми. Все едно вълни се блъскат в корема ми. Или пеперуди летят и се блъскат в стените на корема ми. Приятелка ми каза, че може да е хълцукане хехехе.

❤ Предизвикателства – предпочитам да кажа предизвикателства на бременността от колкото проблеми. Ох тази тоалетна. Ами така де, да си ви го кажа. Имам проблем с ходенето до тоалетна, запек. хехехе. Все ям сини сливи, млекца. Май това ми е най-голямото предизвикателство за сега.

❤ Дрехи – даммм тук имам леки затруднения. До сега в бременността не бях си купувала дрехи за бременни. Но сега май ще трябва да прибегна до това. Тук става хладно (сутрин е 5 градуса) и отделно ходя на работа. Така, че ми трябват „прилични“ дрехи. Дрехите за бременни не ми харесват, все едни такива безвкусни, торби, палатки. Може би в България да има по голямо разнообразие? Ще потърся като дойда. Иначе ще прибегна до нормални дрехи само в по-голям размер.

❤ Килограми – плюс 4 кг. от началото на бременността  (или 54 кг). Всичко ми се струва, че се качва на корема и гърдите.

❤ Едвам се сдържам – да не изям всичко което има сол. Тази седмица на почит са маслините и риба херинга…. Аз и херинга…. Но се ограничавам. Толкова сол не е полезно.

❤ Мазила и витамини – Все още нямам стрии от бременността. Мажа се основно с продукти на Bio- Oil, коосово масло и с продукти на Mama bee. Витамини не пия, защото не са ми казали, че имам недостиг на нещо. Аз слушам акушерката. Отделно не обичам излишни хапчета, били то и витамини.

До скоро ❤

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.