Ето такава вечер

Упс, упс неделя. Представям си как всички вие сте с чаша прясна лимонада и сте се излегнали на плажа. Слушам, че по БГ радио пеят за някакви плажове, Градина и Смокиня. Сигурно това са „вървежните“ плажове за сезона. По мое време, когато аз работих по Черноморието вървежен беше Какао Бийч в Слънчев Бряг, (но и там не огрях, незнам защо?).

И докато вие се печете и радвате на хубавото време. Ние се къпем в дъжд, сега е наш ред 🙂 . Вчера имахме Хокон и Юлия ден (месечния ни рожден ден, на всяко 18. число). Имахме програма да излезем, да хапнем навън да се разходим. Но дъжда и сивотата, въобще не подканваха за това. Така и преценихме да останем в къщи и да отложим излизането за неделя. Скочихме в удобните домашни дрехи решихме да се преместим на дивана.

Решихме да си направим домашна пица (дори и доматения сос беше домашен). Тук подредихме масата, аз извадих и допълнително чипс и сладки (срам ме е, но си признавам). И се настанихме.

DSC07105

DSC07115

DSC07118

Беше ред на Х. да избира филм. И той избра наистина много добър. По действителни случки. Филма е от 2017 и се разказва за живота на едно момиче по време на управлението на Червените кхмери в Камбоджа. Фима се казва „Първо убиха баща ми“ ( ето го и трейлъра).

Режисиран от Джоли, филмът е адаптация на едноименния мемоар на камбоджанската писателка и активистка Лунг Унг. Това е историята на дете, разделено насила от семейството си и принудено да стане войник, за да оцелее по време на геноцида, организиран от Пол Пот и неговите червени кхмери през 70-те години на ХХ век.

5981d31a4528e666038b571d.jpg

Филма е около 2.15 мин. Но наистина си заслужаваи го препоръчвам…

Естествено, че приключихме и с десерт. Плодове с ванилов сос. Аз не се сдържах и изядох и чипса, казах че той до утре ще се навлажни и ще загуби вкусови качества хехехехе .

DSC07123 2

DSC07125

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.