До Виена, набързо!

Докато се обърна и почивката в България приключи. Последните дни изкарахме със семейството ми. Видях и малкия ми, пораснал племенник. Радвам се, че и родителите ми намериха време да отскочат до Кранево и да се видим за няколко дни. Наше Кранево наистина опустя за няколко дни. Дори и господина продаващ царевица на плажа изчезна. Но на нас пак си ни харесва. Надявам се един ден, ако всичко върви както ние го искаме да можем да останем за по дълго време, а не само за седмица, две. Кой знае, може да дадем „шанс“ на България!? И да се преместим (временно) там.

Сега сме си вече у дома. Няколко перални са пуснати и (остават още много ), вечерята е вече във фурната и всеки е окупирал неговата си част на дивана. Вече няма ресторанти, снежанки без чесън и шопски салати. Сега вече каквото си „надробиме това ще сърбаме“.

А сега ще ви покажа, къде отскочихме вчера на връщане от България. Имахме няколко часов престой във Виена. И решихме, че е добра идея да се разходим из града вместо да седим на летището. Аз не бях ходила в центъра на града, а бях чувала че града е красив. Такъв със замъци и стари, красиви сгради. Благодарение на добрата транспортна комуникация в града, успяхме да използваме тези 5 часа много ефективно.

DSC07309

DSC07316

DSC07324

Аз така да обичам големи и зелени паркове и градини. Веднага ми напомниха на Франция и паласа Версай.

DSC07349

DSC07361

DSC07364

Разбира се, за задълбочени разходи и посещения не ни остана време, но успяхме да разгледаме и полюбуваме на града. Определено бих се върнала тук за по продължителна разходка. Може пък да си направим един романтичен уикенд преди голямото събитие? Видях едни много красиви тортички там до операта. Ама една опашка едно чакане, въобще не става за хора които нямат време (като нас, вчера). Но си казах, че другия път съм там.

DSC07336

DSC07339

До скоро от Норге <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.