Няма как, сами ще си го правим..

Влизам тук за последно тази седмица да ви кажа, здравейте! Вече е неделя, чак се чудя кога стана, и как толкова бързо мина. Макар и рано да станах днес, за да ми стигне време за повече неща, пак ми остана недовършена работа. Но тя май не в била толкова важна щом не съм я приоритирала.

Измъкнах се рано от леглото , защото ми се искаше да пазаруваме рано във Швеция, преди целия свят да се е стоварил в търговския център. Никога не съм харесвала претъпкани търговски центрове, задушавам се и ми се вие свят от толкова много хора на едно място.

DSC07478.jpg

Но пък там успяхме да намерим лампи за спалнята. Лампи за нощните шкафчета и голяма лампа. Преди време ви бях казала (ето тук) , че ще правим ремонт в спалнята. Уж бяхме намерили човек и той щеше да дойде, но типично по майсторски и той се оказа несериозен и не се появи. Да, аз като цяло имам „сдържано“ мнение за тукашните майстори. Толкова са некоректни, казват че ще се обадят ще ти изпратят оферта и дотам. Чакай от „умрял писмо“. И звъняхме и писахме и чакахме и нищо. И то не само един такъв случай ами няколко. За това решихме сами да се заемем, или по точо Х. ще действа аз ще давам акъл 🙂 . Един хубав ден като стане готова ще ви покажа стаята. Това е май единствената стая, която ни е като трън в очите. Другите са в задоволителен вид.

Днес беше първия урок на Х. по български. Два часа учихме азбука. В youtube намерих доста клипчета за деца, които помагат в изучаването на буквите. Мисля, че точно в това ще се справи лесно. Той е учил гръцки и бърка някои от буквите с гръцки, но мисля, че до няколко часа ще ги научи. Даже, за другия път ще правим диктовка. Аз ще казвам думи, а той ще ги пише.

DSC07457

DSC07461

Вечерята е вече погълната. Между другото, незнам дали съм ви казвала, но от известно време съм голяма любителка на сладките картофи. И гледам да заменя обикновените картофи на фурна със сладки. На Хокон тези картофи не му понасят и за това често правим една доза за мен сладки и една за него с нормални.  А за основно имахме свинско месо. Разбира се сос и салата.

DSC07490.jpg

Сега изпекох малко бадеми с мъничко сол и ще хрупаме докато гледаме телевизия. Започна новия сезон на толкова много програми, че есента ще ми е пълна с неща за гледане.

А и навън вали и е студено. Днес беше 3 градуса като се събудих. За това и запалихме камината в хола. Сега е топло и уютно, дори на Суши и харесва.

DSC07465.jpg

DSC07471.jpg

До скоро и много хубава седмица <3 .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.