Той не иска балони, но ще видим..

Аз току- що приключих с правенето на krumkaker. Или на български може да се преведе като фунийки за сладолед, само че и в двата края имат отвор. Така че не са съвсем фунийки, ама нещо близо до това. Това е традиционен десерт за Коледа, но на мен така да ми харесват със сладолед, че пак ги направих. Отделно ако се затворят в кутия могат да изкарат няколко месеца. И пак имат същия вкус.

DSC07535.jpg

Ние ще празнуваме рождения ден на Хокон този уикенд. И вече започнахме с приготовленията (фунийките са част от десерта, заедно с една торта). Като посрещам гости обичам всичко да е както трябва. Обстановка, вкусна храна и разбира се добра атмосфера. А да разбира се и украса. Хехехе. От известно време обмислям как ще украся масата, дали да има цветя или балони. Въпреки, че той не иска балони, не бил дете, каза 🙂 . Е нали е неговия рожден ден ще се съобразя с желанието, макар и ръцете да ме сърбят да напълня няколко балони с хелии….

Днес дори успяхме да отидем до магазина за цветя. Летните цветя вече не са толкова краси и ще ги заменим с есени. Купихме и няколко храсти, че ни трябват покрай бялата ограда, която смайсторихме лятото. Сега остана само да ги засеем.

Есента си е тук и тревата вече е покрита с жълти листа. А снощи имаше такава буря. Целия двор е пълен с клони паднали от дърветата. И това трябва да разчистим преди празника.

DSC07520

DSC07523

Аз утре се качвам на влака за последно тази седмица. Принципно не ходя в Осло в петъците, но тази седмица се налага. Отделно ще празнуваме рожден ден на един колега на работа и аз съм отговорник за неговия рожден ден. На работа сме си разпределили рождениците, всеки един служител е отговорен за поръчване на торта и покупка на подарък на един рожденик. Тук в Норвегия, рожденика не черпи с бонбони или нещо такова като в България. Тук, другите трябва да се погрижат за това и да изненадат рожденика.

IMG_6544.jpg

До скоро <3

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.