Бюфет за гости

Ето и тези гости си тръгнаха. Или по точно те отдавна са си у дома. Тук на гости не се стои до по малките часове. Всеки бърза да се прибере и да започне да се приготвя за работната седмица. Или най – малкото имат домашен любимец, който чака в къщи и не може да бъде дълго сам….

Аз макар и леко хремава успях да издържа и да помогна с готвенето (да живее спрея с морска вода и лукчетата). Както съм ви споделяла и преди, при нас Хокон е главния готвач, а аз съм само кухненския асистент. Режа салата, зареждам миялната и питам с какво да помогна 🙂 . Така, че честта за вечерята е негова. Аз съм по десертите…

Тъй като гостите ни ВИНАГИ вечерят в 16 часа. Трябваше да предвидим точно в колко часа да започнем с готвенето, така че всичко да е топло. В менюто вкарахме домашна крем супа от карфиол. Съвсем скоро мисля да ви я споделя, защото е чудесна и лесна супа за есента. Много си мислят, че е блудкава и безвкусна, но със сигурност не е!

А за основно направихме домашни пици. С домашен блат, домашен доматен сос и различна плънка. Станаха много вкусни. А и според мен подходящо меню като за рожден ден. Единствено минус беше стреса всичко да се поддържа топло. Това да изпечеш три пици една след друга и всичките да бъдат топли, си е предизвикателство. Така, че за другия път не мисля да се захващам точно с това меню. Но всички останах доволни.

DSC07669

DSC07670

DSC07676

DSC07678

DSC07685.jpg

За десерт имахме сладолед и ягоди. Разбира се и домашно направените ми фунийки за сладолед също красяха масата. Бях направила една торта, която според мен, беше по скоро вкусна от колкото красива. Блат състоящ се само от смлени бадеми и белтъци и крем от белтъци с пудра захар и масло. Невероятна лесна торта. Единствено мисля, че не трябваше да меля бадемите толкова на дребно. Получи се нещо от рода на брашно, а би трябвало (сигурно) да е на малко по – големи парченца. Но вкуса е невероятен. Даже вече няма торта. Всичко се изяде.

DSC07665.jpg

DSC07689

DSC07694

Следващите гости и дома ще са една женска компания. Нямам търпение вече да дойдат <3 .

А сега ви пожелавам хубав следобед. Нали е почивен ден при вас? Малко не мога да разбера, защо се почива в понеделник в България при положение, че празника беше в събота? Но няма значение, почивка винаги си е добре.

До скоро <3

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.