„Идеята“ за дете

Няма да си кривя душата като ви кажа, че за мен идеята за бебе беше колкото далечна толкова и до някаква степен нереална. Или не, по точно реална, но с неизяснена дата. Знаех че искам дете, но незнах кога е подходящото време да стана родител.

Колкото повече наближавах 30те години, толкова повече условия си налагах, за да отложа родителството. „Не, не мога да имам дете докато не завърша, не и преди да имам постоянна и сигурна работа, а не абсурд без наше собствено жилище“. И разбира се не и без подходящия човек. За мен идеята за дете никога не е била фикс идея. Исках дете с подходящия човек с когото да се гледаме не само в очите, но и в една посока. Гледах на детето като нещо което и двамата искаме, а не само защото трябва или защото времето е дошло. За мен беше важно да мога да разчитам и вярвам в самата себе си. В двата аспекта: емоционален и финансов.

Когато се запознахме с Хокон, въпроса за детето беше един от първите въпроси който зададох. Дори още преди да станем двойка, ако не се лъжа още на втората или третата среща. За някой това може да звучи стряскащо и дори отблъскващо, но за мен беше важно да разбера неговото мнение за децата. И двамата сме възрастни той излизащ от 30те. години, а аз добре навлязъла в тях. Не виждах смисъл да започна връзка ако и двамата сме на различни мнение по нещо толкова важно. И след като се разбра, че и двамата сме на едно становище за децата, а то е „Да искам дете, с правилния човек „. Оставихме този разговор зад нас и продължихме напред. Времето щеше да си покаже дали той/аз бяхме правилния човек един за друг.

Три години след този разговор, темата за дете беше отново на дневен ред. От известно време забелязвах някаква промяна в мен. Промяна която не можех да си обясня. Започнах да обръщам внимание на майки държащи своите деца, майки учещи децата си да ходят. Започнах да забелязвам детски колички. Започнах да забелязвам децата. Виждах, че им се усмихвах несъзнателно. Станах леля.. Усетих по себе си че времето да стана майка е дошло. Нещо в мен ми го подсказваше.

Вие вече знаете как се развиха нещата при нас. Сега вече съм 6. ти месец на бременността. А относно условията, които си бях поставила. Да изпълних ги. И най-вече това, че намерих подходящ, истински човек с когото искам да имам дете. И да, вярвам в мен, вярвам в нас и се надявам да бъдем добри родители на Ава <3 .

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.