Банята по време на гости

Незнам дали до сега съм ви показвала банята, но си мислех да ви споделя как подготвям банята когато имаме гости. В къщата имаме две бани/тоалетни. Една на етажа, на която са спалните и една на етажа където е перално помещение. Банята на етажа на пералното помещение намирам за непрактична и не съм я ползвала. Намирам го и за неподходящо да изпращам гостите по една стълба надолу, за да отидат до тоалетна. За това преди да имаме гости подготвям нашата баня&тоалетна да бъде използвана от други хора.

Първото нещо, което правя е да премахна всички лични вещи от мивката. Това са неща от рода на четки за зъби, бурканчета, хавлии. Обичам други хора да нямат достъп до тях. За това всичко се прибира в шкаф. Едно от нещата които харесвам в тази баня е точно това, че има достатъчно шкафове и чекмеджета и всичко може да се прибере.

За удобство на гостите обичам да поставя малки хавлии близо до мивката, така че да могат да си подсушат ръцете след измиване. Тези малки хавлии ги използвам само за гости.

DSC07630.jpg

Аромат и уют също е важно. За това в банята ни на масичка винаги имаме любими ароматни свещи и парфюм. Преди гостите да дойдат свещите се палят, но тук предупреждавам, че трябва да се внимава! Препоръчвам свещи в чаша, те са по сигурни.

DSC07637.jpg

Важно! Зареждам с достатъчно тоалетна хартия. Слагам няколко ролки, нека да има. Малко неудобно ми се струва човек да пита, дали имаме още тоалетна хартия.

В банята обичам да звучи музика. За това и имаме радио, което работи през целия ден. Ти пиш..аш, а Рианна ти пее от шкафа с радиото 🙂

Обичам да оставям крем за ръце за гостите. Любимия ми е с аромат на лавандула. И гледам, че доста гости го харесват и след посещение в банята се връщат с намазани ръце…

Разбира се основно и най-важното нещо преди гости е да се изчисти и да няма прах. Но това всеки си го знае хехехе 🙂

DSC07635

DSC07643

DSC07646

До скоро <3

 

2 thoughts on “Банята по време на гости

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.