Близо 100 дни до термин – или 25. седмица

Вече съм в 6. ти месец на бременността. И като гледам за последно съм ви информирала преди повече от месец за това как върви бременността. Да ви кажа макар и бързо да върви, вече ми се струва, че нямам търпение да стане Януари и да се запознаем с дамата по истински, а не само с ритници 🙂 .

А ето как минава и бременността.

<3 Термин  – 15. януари

<3 Пол- момиче

 <3 Име – Ава

 

<3 Следващ контрол – 12. октомври

Тази седмица бях на тест, който проверява как организма преработва глюкоза, или така нареченото натоварване с глюкоза. Тук всички бъдещи майки, които раждат за пръв път и са над 25 години минават през такъв тест. По този начин се показва дали бременната не е получила диабет по време на бременността, и дали бебето не е обременено да получи такъв. Теста си отне 2 часа, които прекарах на дивана пред лабораторията. Незнам за резултати, защото тук след изследвания си заминаваш вкъщи. Ако не ти се обадят по телефона до няколко дни (акушерката или от лабораторията) значи всичко е ОК. На мен никои не ми се е обадил, което тълкувам като добър знак за сега. Но разбира се на следващия контрол ще политам за резултати от кръвната захар.

<3  Колко е дълго – В 25. седмица бебето е дълго колкото е една кукла барби (според приложението, което имам ).

<3 Покупки – Там започнахме да се снабдяваме с неща. Както за гардероба, така и неща като легло, количка, babycall. Ще ви ги покажа по-късно. Отделно се прибрахме с много дрехи от България. Все си мисля, че на едно бебе не му трябват толкова много дрехи, ама все ти се иска да го купиш като го видиш едно такова малко и сладко…. Когато купих първата бебешка дрешка, бях толкова несигурна. Добре че дойде продавачката да ми помогне. Почувствах се като в магазин за авточасти, с 0% опит и понятие..

<3 Тренировки – продължавам да тренирам. Но бягането е заменено с вървене на пътеката. За бягане вече и дума да става. Аз дето бях във форма (според мен), вече едно малко баирче ме затруднява да изкача. Тялото ми определено не му харесва тези килограми…. Отделно продължавам с упражненията върху топка и пилатес. И разбира се народните танци всеки вторник <3 .

 

<3 Апетит – Ям всичко и по много. Хокон казва, че ям повече от него хахахахаха.

<3 Шава ли бебето-  Да, вече я усещам. Всеки ден напомня за себе си. Даже вече знам кога през денонощия има навик да ме ритне.

<3 Предизвикателства – списъка вече става по дълъг от преди няколко седмици. Много неща стават предизвикателство, но не гледам да се вторачвам в тях. Но ще спомена разбира се запека, който все още е мой верен приятел (даже стигнахме до Бърза помощ една нощ). Гледам, че косата не е съгласна с решението ми, че понякога искам да я навия. Изправя се само след 5 мин. Леко ходилата започват да ме болят ако съм стояла, ходила прекалено дълго. Спането и намирането на подходяща поза също е предизвикателство. Но това са бели кахъри. Щом сме здрави, значи сме добре …

<3 Дрехи – Нямам дрехи за бременни, не ми харесват и не ми стават. Ако дънки за бременни ми стават на корема, то са ми големи в крака и обратното. Така, че реших да ходя основно с рокли. А, да купих си чорапогащник за бременни, ама той все пада. Вече ми писна да го вдигам от колената ми хахаха. Роклите, които нося са купени от България с номер М (като тази синята, имам още няколко). Сега мисля, как ще се справя с якето и палтото, но вече ми дадоха идея, която дано да подейства. Определено не ми се купува палто което ще използвам кратък период от време. Може пък да нося на Х. някое яке … ще видим.

DSC07789.jpg

<3 Килограми – плюс 8 даже наближавам 9 кг. За това нека кажем направо 9 кг.  Или вече съм 59 кг.

<3 Едвам се сдържам – много искам шоколад и бонбони. Това май винаги си е било така, ама сега този месец положението е страшно.

<3 Мазила и витамини – Все още нямам стрии от бременността. Мажа се основно с продукти на Bio- Oil и кокосово масло. Витамини не пия, защото не са ми казали, че имам недостиг на нещо.

DSC07774

До скоро ❤

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.