Промяна в името?

Ние вече се радваме на пухкав сняг. Е вече не е толкова пухкав, превърна се в кална каша. Но сутринта като се събудих всичко беше покрито в бяло. Бяла приказка, наистина. Само дето Суши не беше на същото мнение като мен…

В събота бяхме на гости- вечеря при родителите на Хокон. Те бяха много развълнувани защото тази седмица си купиха апартамент и ще се местят (по близо до нас и до сестрата на Х).  С една дума, от другата година вече няма да са столичани. Искат да живеят в апартамент, където няма да косят трева, да махат сняг и паднали листа през есента. Всичко онова, което една къща си иска. Аз вече го знам от личен опит…

Но преди да стигнем до тях се отбихме при бабата на Х. Както ви казах тя е една много бъбрива 94 годишна госпожа, казва се Марит. Марит е много добре с главата и помни като слон. Имаме и нещо общо, тя е същата сладкояжка като мен, така че винаги като съм на гости си отваря от „шоколадовия“ шкаф и ми казва да си избера сладичко хахаах.

Любимото и занимание да чете любовни романи, да бродира и да гледа всичко свързано с танци, художествена гимнастика, кънки на лед и разбира се каубойски филми хахахаха.

Също така много се вълнува и от раждането на нашето дете. И вече и е изплела куп розови и лилави шапки както на една кука, така и на две. Та от дума на дума започнахме да говорим за нейната баба. Както казах тя много си спомня и все в детайли. И като я попитах как се е казвала баба и, тя отговори Елида. Само се спогледахме с Хокон без да кажем нищо. Но мен това име тоооолкова да ми хареса. Още в колата проверих произход, значение на име и правилно произношение. И след като видях, че името е старо  и няма повтарящи се букви от рода на двойно „л“ . Направо си ме спечели. След като се прибрахме подхвърлих на Х. че името на прабаба му е много хубаво. И той също каза, че много му харесва.

Та сега ни се върти това име за нашето момиче. Да не стане от Ава на Елида. А аз вече изписах един бременен дневник с името Ава…..

Решихме, че като се роди ще преценим на място дали ще бъде едното или другото или третото. Но определено това име много ни падна присърце.

Вие какво мислите Ава или Елида?

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.