Нещата които не съм предполагала… за бременността

Макар и бременността да е нещо съвсем нормално за много жени. И в днешно време, да си бременна да не означава да си болна (изключвам случаите, които са проблемна бременност). Нека си признаем, че този период си има и своите предизвикателства.

А ето ги и моите предизвикателства..

Не съм предполагала, че

  • 6,7,8,9 кг. и + ще направят изкачването дори и на малки баирчета толкова трудно. Аз, дето се „хваля“, че постоянно тренирам и съм във форма… Имам чувство, че от моите тренировка не е останало и капка, било е само хвалби..
  • нощното спане ще е предизвикателство. Колко само се въртя докато намеря подходяща позиция за сън. И тъкмо задремя и усещам, че вече не ми е както трябва и пак трябва да се завъртя. Не случайно намирам всяка сутрин долния чаршаф събран на хармоника в крака. А колко възглавници имам покрай мен….

DSC07173 2

  • ще се „дразня“ от това как дишам. Като локомотив съм. А, и Хокон каза че вече онова мое мило и безшумно спане е останало в минало. Сега хъркам.
  •  ходенето до тоалетна ще е почти Mission impossible. И в нас ще е празник с балони и торта, всеки път когато съм ходила до тоалетна. Този постоянен запек, помрачава моето дневно щастие. Вече съм загубила килограмите сини сливи, които съм изяла…  И ако някой се интересува от новото ми хоби – „Какво обичаш да правиш през свободното си време“ – ами да седя в тоалетната е отговора.

 

  • aко нещо ме заболи, или прободе тук или там няма да мисля толкова за самата болка и за мен -горката, колкото да не съм направила нещо на бебето.
  • съвсем несъзнателно ще покривам/предпазвам корема ми с ръце ако видя опасност  – забързам човек покрай мен, пазарска количка бутаща от дете, или възрастен заровен в телефона си ….

 

  • ще говоря за мен в множествено число, „ние сме добре“ хехехехе 🙂
  • трябва да внимавам какво оставам/ изпускам на земята, защото навеждането до земята ще е изпитание. А да не говорим за обувките… Май ще си купя зимни обувки с лепенки, никакви връзки.
  • ще мия всички зеленчуци и плодове с гъбичка за чиния.  Това за да махна препаратите с които са пръскани.

Но както казах това са бели кахъри. И това ще мине 🙂

До скоро <3

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.