С история

Здравейте, ние преди малко се връщаме от Осло. Днес при нас е денят на бащата. И бяхме поканени на гости при родителите на Хокон. Там вечеряхме и Х. поднесе своя подарък. Родителите му са в процес на преместване и баща му не иска никакви подаръци, които трябва да се местят или заемат място. За това ние заложихме на неща, които знаем че той харесва. А именно на миризливи сирена хехе 🙂

В Норвегия празника на бащата – farsdag, се отбелязва, семейно. Предимно с рисунки от децата и малки подаръчета, както и вечеря. Вчера Хокон ми каза, че и той другата година ще празнува този празник <3 .

От Осло си тръгнахме с много стари снимки на Х. като дете и играчки които той и сестра му са имали като деца. Да ви призная много харесвам стари, наследствени, дървени играчки. Играчки с история. Така например днес ни дадоха един дървен, люлеещ се кон, който е от 1921г. и е бил от дядото на Х. Кончето има нужда от малко боя и нова коса. Но Х. ще го оправи и нашето дете ще може да го ползва. Конче на 100 години от прадядо и. Радвам се че майка му е запазила тези неща. Аз също ще ги запазя, за да могат да се предават на поколения.

А сега се подготвяме за старта на новата седмица. Тази седмица ще преспя в Осло и ще ходим на балет с момичетата.

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.