Детско легло – Обзавеждане на стая част I

Здравейте, и докато аз обработвам заплатите за декември месец. Ще ви покажа какво сме замислили като легло на бебето.

И да, от сега нататък ще ви затрупам (малко) със снимки на детски дрехи, принадлежности и украси. Така че ако това не ви интересува… просто прескочете този пост хехехехе. Разбирате че аз съм на такава вълна 🙂 

И преди да започна на бебешка тематика, знаете ли че?

В Норвегия заплатата преди Коледа може се изплати с половин данъчни удръжки? По закон, това е заплата за Ноември или Декември месец, зависи от практиката на предприятието и начина на заплащане. Казвам може да се изплати, защото някой избират да им се удържи цялата данъчна сума както всеки месеца, ако например са плащали по малко данъци през годината. Идеята е, хората да разполагат с повече средства, за да се подготвят за празниците. Това важи както за държавни, така и за частни служители/предприятия. И спирам до тук, едва ли е толкова интересно да пиша за данъци и такси …

А ето и леглото на бебето. Още като го видях и си казах, че това ще бъде. Исках да бъде на колелца и да не е голямо. На колелца защото ми се иска да можем да го бутаме от спалнята в нейната стая и така.

Леглото е тип люлка, която може хем да се люлее, хем да стои неподвижно. Люлка може да се ползва само 5-6 месеца. Нас това ни устройва. За след това ще измислим нещо друго. 

Харесва ми, че е изчистена и дървена. Лесно за подръжка само забърсваш с един парцал и готово. Легло-люлка в скандинавси стил. 

Избрахме и завеса или незнам как се казва това на български, това отгоре над леглото (vuggehimmel се казва на норвежки.) . Мисля, че създава чувство на уют, а и нали казват че на бебетата им харесва повече приглушени и малки места.  

В стаята няма да има прекалено много неща. Няколко мебели и играчки – дървени, плюшени. Искам да има пространство.

А другия път ще ви покажа още нещо сладурско което пристигна.

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.