Предколедно в Осло

Днес отново изкарах деня в Осло, но не на работа, а по кафета с приятелки. Толкова е красив Осло по време на празниците 🎄.

В забързаното ежедневие от влака в автобуса или трамвая и от там на работа, не съм имала време да погледна колко е красиво покрай мен.

А днес след като пристигнах и по- рано успях да се насладя на почти празните улици на Осло. Града все още не се беше събудил за неделя.

Но само след час „грешката“ се поправи и хиляди хора изкачаха по улиците. 

Всяка година в центъра на града се организира коледен пазар. На който човек може да намери много примамливи коледни подаръци, от рода на плетени вълнени ръкавици, пуловери и пантофи. Ние на няколко пъти сме купували подаръци точно от тук. 

Аз нали бях подранила днес и имах късмета да разгледам на спокойствие, без блъсканица. От там си тръгнах с един пакет шоколадови сърчица от марципан, за Хокон <3 . 

С момичетата се видях на кафе, даже и две. Успяхме дори да отидем и да погледаме коледната програма на децата от Българското неделно училище в Осло. Даже баница и кекс си хапнахме…

Този път време за магазини не ни стигна. Има толкова хора по магазините и да се блъскаме с лакти, за да погледнем един парцал въобще не ни се искаше. 

Сега вече съм в нас и си хапвам плодова салата. Уикенда мина неусетно. Но хубавото е че предстоят много хубави дни. 

Утре денят ми започва при акушерката, за да видим дали дамата се е обърнала и какъв ще е пътят напред. Ще ви държа в течение …

<3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.