Малко мисли.. след прегледа

Най накрая намерих отговора. От толкова време се чудих с какво седи облечено бебето в стола в колата. И днес ми попадна отговора. 

Даже не съм и предполагала че има такова нещо. Чувал за бебешко столче в колата. Дори и с вълна. И нали ви казах, че вече съм спряла да пазарувам, но се оказа че имаме „плачеща и неотложна“ нужда от този продукт. Така че го поръчах… 

А иначе. Днес бях на преглед. И да акушерката също предполага, че бебето е седалищно. Както съм ви казвала, тук акушерките нямат видеозон в кабинета. И прегледа става чрез напипване върху корема…. За това сега ме изпраща на преглед в болницата (където има видеозон 🙂 ), за да се види със сигурност разположението на бебето. И евентуално какво ще се прави. Акушерката ми намекна, че първото нещо, което ще предложат в болницата е да завъртят бебето. Външно, ръчно завъртане върху корема…..

Страшничко звучи, нали? Или само на мен? Целта на упражнението е бебето да заеме „нормална позиция“ с главата надолу. Казват че самата процедура трае около 15 мин., но оставяш под наблюдение в болницата. Това защото ще те сложат на системи и други медикаменти, за да могат да успокоят матката. Едно от притесненията е, че тази процедура може да предизвика раждане, за това и винаги имат операционна в готовност когато извършват тази процедура.. Аз пак прочетох из лекарските статии и архиви. И съм взела решение за мен. И то е, че никой нищо няма да прави. Няма системи, няма завъртане…. Аз си мисля, че щом бебето е заела тази позиция значи има причина. Отделно щом се мъчат да ми обяснят, че няма проблем да родиш нормално, въпреки че бебето е заело седалищно положение, тогава защо искат да го обръщат? Не няма да стане. И това е. Това е моето тяло.

А сега, за да разнообразя малко мислите ми, ще ви покажа с какво обзаведохме хола. Ето този кош/ люлка ще се използва в хола. Така бебето ще може да спи и да си има негово място, докато ние си гледаме телевизия. Харесва ми, че коша може да се носи. Мисля, че доста ще го ползваме. 

Сега продължавам с процедурите, които ми казаха да правя (за да помогна на бебето да се обърне). Китайска медицина с едни пръчици, които миришат ужасно… Процедурата се състой в това да нагрееш пръчици на огън и след като започнат на тлеят ги доближаваш до кутрета на краката. И така ги държиш около 5 мин. на кутре. Ако ви е интересно ще ви го снимам. Истината е че бебето се движи доста активно след процедурите…… Аз съм се настроила, че това ще помогне и вярвам. Искам да пробвам всичко, което мога и е безопасно според мен. Може и чудото да стане и хоп да се обърне <3.  

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.