Коледен чорап

Тази година поръчах персонални коледни чорапи за камината. За сега чорапи имаме само Хокон и аз, но за следващата година бройка на чорапите ще нарасне <3 .

В детството си Х. е имал семейна традиция в която на сутринта на 24. Декември всички са намирали чорапите си на камината пълни с коледни лакомства и забавления. От тях са си похапвала докато са гледали коледни филми.

Макар и от тогава да са минали много години, Хокон продължава да гледа същите коледни филми година след година. За него не е Коледа ако не седне на 24. декември в 11 часа пред телевизора и не изгледа Пепеляшка и Пътуването/ в търсенето на коледната звезда – (хмммм а на мен ми се чуди как мога да гледам „Сам в къщи“ години подред)….

Тази година предложих да продължим традицията с лакомствата в чорапите. Сега се разрастваме като семейство и за мен е важно да запазим традициите, с които сме отраснали или дори да си направим наши.

И така, всеки от нас на 24. Декември ще получи от коледното джудже чорап с лакомства, който е закачен на камината.

Ето какво съм замислила аз. Искам в чорапа на Х. да има сладки, с които той е отраснал. За това реших да сложа. Бисквити, марципанови коледни бонбони, любима напитка, солети. И една страшна мандарина с очи. Както и коледното издание на неговото списание Доналд Дък (нали съм ви казала че Х. е абониран и събира всички Доналд Дък списание от 1980г).

Сложих лакомствата в по-малки торбички. И след това грижливо напълних чорапа.

Нямам търпение да видя изражението на Хокон на 24. декември като види какви неща му е сложил джуджето <3 .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.