Да стегнем багажа за родилното

Днес реших да стегна багажа за родилното, остават две седмици до термина и вече май е време багажа да е готов.

Уж нямаше много да слагам, а пак напълних една чанта с багаж. Но мисля, че основния виновник чантата да е пълна е плюшения халат който сложих. Мисля, че е добре да имам халат, с който да отида до банята, тоалетна и тн.

Преди седмица, две ходих на подготвителен курс за раждане. Там ни казаха, че нищо не трябва да носим за бебето. В болницата го обличат с техни дрехи, мажат с техни мазила и техни памперси. Единствено за деня в който си тръгваме трябва да си приготвиш дрехи за детето. Аз съм подбрала този тоалет, заедно с едно одеяло. Разбира се заделила съм и боди и нещо топло под костюма.

Макар и да ни казаха да не носим неща за бебето, аз реших да се подготвя и да взема за всеки случай малко дрехи, мокри кърпи и други козметични принадлежности. Да има 🙂 .

Багажа за мен сортирах вече няколко пъти. В началото беше една голяма купчинка в която дори бях сложила колан за стягане на корем след бременност, да да знам че бързам…Но след две или по точно три цедки на багажа, се отказах да вземам колана.. Със сигурност може да почака няколко дни…. А и вероятността да родя с операция/цезарово е 99%, защото бебето е седалищно и аз отказах на лекарите да правят опити ръчно да го завъртят. Но за това ще разбера със сигурност на 2. Януари когато отново съм на преглед.

В болницата ти дават всичко от нощница до големи гащи и превръзки. Но аз съм взела удобно бельо, пижама, топли чехли, чехли за баня, един сет удобен панталон и горнище. Както и няколко тениски за мами и козметика. Приготвила съм и тази топла рокля, която беше предвидена за Коледа, но си мисля, че ще стане и когато си тръгваме за вкъщи.

Сложила съм и три големи шоколада, ядки и сушени плодове хехехех. Казаха ни че е хубаво да си имаме такива неща под ръка.

Болницата се намира на 15 мин. от нас, така че ако нещо ми потрябва Хокон ще го донесе.

Стаите в болницата са пригодени за семейства. Това означава, че Х. също има възможност да остане и да нощува, даже е желателно. Това защото бебето остава при нас още от първата вечер. Ние още не знаем какво ще направим, предвид че Суши също трябва да се наглежда. Ще видим как вървят нещата и ще преценим на място.

Хмм иначе днес се чувствам странно. Събудих се със силен световъртеж. Никога не съм го изпитвала толкова силно. Всичко се въртеше в кръг (полюлея беше и там и там и там и там). А после пък едно такова лошо ми стана… После започна и зъб да ме боли, въобще един странен ден. Сега чак се притеснявам да не ми стане пак така като легна довечера…

Сигурно е просто неразположение.

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.