Нова 2019 година

Честита Нова 2019 г. Нека тя ни донесе най-вече здраве, колкото и банално да звучи.

Предполагам тези които са празнували у дома, дояждат още останала руска салата, торта и пържоли от вчера. При нас поне е така. Днес само ще притоплим остатъците от вчера, отдали сме се на нищоправено. Или не по точно успяхме вече да махнем коледната украса. Всичко е в кашони и отново смъкнато в килера.

Исках бързо да свърша с това, защото не мисля, че ще имам много време да се занимавам с това ако бебето пристигне скоро. Сега къщата изглежда някак си … без настроение. Всичко е едно такова чисто и стерилно. Само тези цветчета напомнят за изминалия празник

А ние вчера посрещнахме Новата Година по пижами на квадратчета. Нямаше костюми нито рокли с брокат. Бяхме поканени на гости при едни приятели, които си купиха ново жилище преди няколко месеца. Но самата мисъл да седя на един стол няколко часа, сгъната на две не ми се нравеше. Вече ми се иска да си опъна крака, да си сложа възглавници на гръб/кръст. Искам по спокойно …

За това си направихме празнична вечеря само за нас. Сготвихме пуешко филе, брюкселско зеле и варени картофи. Към тях добавихме и домашен сос. Хокон сготви вечерята, а аз се погрижих за десерта 🙂 .

За десерт забърках чийзкеик и малко плодова салата, накъде всъщност без плодова салата за Нова Година 🙂 …

След като приключихме с вечерята, разчистихме и си постелихме на земята в хола до камината (както и миналата година). На Суши разбира се много и хареса, че сме на пода и не спря да се крие под завивките. Погледахме малко българска, норвежка и руска телевизия. И хоп стана 00.00 часа. От нашия хол се разкрива гледка към града. Даже много коли паркират, за да гледат новогодишните ракети. А и тази година бяхме късметлии, защото нямаше мъгла и наистина се виждаше невероятно. Общината се беше погрижила за красива заря над града. Но не само те, много съседи и жители стреляха с техни си ракети. Така че небето не спря да свети дълго след 00 часа.

Ние останахме със Суши докато зарята свърши и се качихме да спим в спалнята. Суши както и други животни не обича гърмежи и заря. Очите и стават едни такива големи, а ушите и започват да се въртят на всички посоки. Но днес ми се струва, че беше забравила за зарята от вчера и пак си се занимава с нейните си дела.

А сега ви оставям да се стягате да ходите на имен ден, или да посрещате гости.. Аз отивам да дам вечерята на Суши, че вече ме гледа недоволно, че часа минава 16, а тя още не е вечеряла хахаха.


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.