Как ти се появи.. или раждането на Елида. Част I

Сряда, 9ти. Януари 2019, за много хора една обикновена дата. Но за нас дата, която ще обърне всичко в нашия живот.

Защото се появи Тя – Елида, нашата дъщеря.

9. Януари – 05-07 часа

Изненадващо, но спах много добре нощта срещу 9. За това и когато Хокон ме събуди в 5 сутринта се чувствах отпочинала и готова за новия ден. От болницата ми бяха дали специален сапун, с който трябваше да се измия преди да дойда. Закуската този ден я пропуснах. Не трябваше да ям заради упойката. Облякох се и се оправих много бързо, даже ми остана време, което запълних като си играх със Суши. Преди да излезем от нас, влязох в стаята на бебето и си казах, че следващия път в който влезна в тази стая ще бъде с Нея.

на път за болницата…..

Болницата се намира на около 15 мин. с кола от нас. Докато карахме към нея гледах как коли се редят на светофара до нас. Някои пътуваха към работа, други отбиха на бензиностанция да заредят, трети седяха в такси, навярно на път за влака или може би летище.. А ние на път към нашето ново бъдеще.

Пристигнахме в болницата малко преди 7 сутринта. Взехме багажа и се отправихме към третия етаж, сива зона – Родилно отделение. Осветлението беше още приглушено, нощната смяна все още беше на работа. Една мила акушерка се появи и ме попита дали аз съм Юлия и да я последваме към стаята.

9. Януари 07-08 часа

Настаниха ни в самостоятелна стая. Стая, която може да се оприличи на хотелска, ако не беше болничното легло и многото кабели над него. Но иначе всичко си имаше, телевизор на стената, големи прозорци с гледка към гората, сейф, шкаф пълен с нощници за мен, хавлии и бебешки дрехи и разбира се легло за бащата. В банята беше заредено с памперси, превръзки, бебешко олио, шампоан и балсам. Все едно си в хотел, но …. не.

Малко след като ни показаха стаята се появи нова акушерка от новата смяна. Тя протегна ръка, поздравихме се и каза, че ще е с мен през днешния ден и в операционната. Жена чието име мисля, че никога няма да забравя. Казва се Гюри. Тя се постара да ме предразположи за това, което предстои, шегуваше се с Хокон, въобще направи всичко възможно, за да се отпуснем. Предварително ни бяха казали от болницата, че е желателно Хокон да бъде облечен с риза, за да може лесно да се съблече и да поеме бебето когато му го донесат. Това защото аз ще бъде в реанимация, и този важен контакт кожа срещу кожа „skin to skin“, да може да се осъществи от бащата (когато майката не е в състояние). След като Гюри ми включи системите и залепи лепенките с лични дани на ръка, ме подкара към операционната. Там Хокон не можеше да бъде с мен. Той трябваше да ни изчака в стаята. „Чакам теб и дъщеря ни, тук“, каза Хокон преди Гюри да затвори вратата след нас…

Скоро част II 🙂

One thought on “Как ти се появи.. или раждането на Елида. Част I

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.