Среща на наборите

И така вече сложих пролетните обувки и с тях си крача в това хубаво време при нас.

Да знам, че все пиша за времето и ви се хваля с това. Но като поживееш тук, започваш да оценяваш хубавото време и Слънцето много повече от колкото в България, където се приема почти за даденост.

Аз получих зелен сигнал от лекаря да спортувам, но все още не ми разрешават да бягам интервали и да тренирам корем. Казват че е най- добре точно тези тренировки да изчакат още малко. Така че трябва още малко да изчакам с това.

Кулминацията на деня беше срещата с другите майки и бебета. Или по точно наборите на Елида. Срещнахме се с още 3 майки, които са родили Януари. Ние не се познаваме, и ако преди само две години някой ми беше казал, че ще отида на среща с жени които не познавам, където основна тема ще бъде кой как е родил, дали кърмят, и колко често бебета акат… То със сигурност щях да помисля че този човек не ме познава въобще. Но ето, че ей така си минаха три часа в приказки за бебета. Всяка майка си хвали бебето. На коя майка бебето си държи главата само. На кого бебето вече се усмихва, а твoето гука ли? Всеки гледа и сравнява…. Хахахаха

А ако се чудите как се намерихме ние майките. Здравния център ни свърза. Това тук е практика да събират жени родили приблизително по едно и също време, да си разменят опит, може и да станат приятели. Всички ние живеем наблизо един до друг. Аз лично смятам, че срещата мина много добре и определено пак ще се видим за кафе.

Ако ви е интересно, мога да ви напиша как протичат месечните бебешки консултация тук. Какво се прави и как ни запознаха с майките. Така че кажете..

Нямаше как щом съм стигнала до търговския център да не вляза в магазин. От дълго време гледам едни чинии и купички. Искам да ги направя като сервиз, даже знам как ще аранжирам масата с тях и какво още мога да добавя като украса. Та тези ми чинийки си тръгнаха с мен. Нямаше как да ги изпусна, при положение че бяха намалени с 30 процента. Скоро ще ви ги покажа в едно видео.

Нaмерих и един розов заек в магазина, много мек. Хмм не знам как се казва на български и дали има такова нещо. Но на норвежки е sutteklut. Това е плюшена мека играчка на която има и плат, който бебетата обичат да си лигавят, смучат. Та този заек е вече изпран и днес аз ще спя с него, така той ще мирише на мен и Елида ще може да се успокоява когато не е в настроение.

Ето това приблизително е sutteklut


Аз сега затварям този компютър и отварям служебния. Обещала съм на Хокон, че ще погледна едни отчети. Срока да се изпратят е утре, така че макар и уморена, ще трябва да ги погледна сега.

До скоро <3


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.