Ще живеем в България_ българско приключение

Аз днес украсявам масата за гостите, цветя, пиленца, яйца. Утре ще посрещаме гости, нещо като подранил великденски обяд.

Малко рано, но няма да сме тук на Великден, а искаме да съберем семейството на Хокон преди да тръгнем.

Както ви споделих ние ще се местим. От дълго време обмисляме да изкараме известно време в България. Хокон може да работи от всяка точка на Света, а аз нали съм по майчинство. За това решихме да заживеем за няколко месеца (5 или 6) близо до Варна.

Преценихме, че е най- добре Елида да изкара първите си три месеца в Норвегия, предвид първите ваксини и въобще да видим как вървят нещата. Но сега се чувстваме готови да поемем. За това и стягаме багажа и поема след около десетина дни.

Много се вълнуваме. Аз, защото ще бъдем по близо до семейството ми и ще можем да изкараме повече време с тях и приятели от България. А Хокон няма търпение да сложи летните дрехи и чехли.

Разбира се, че преместването е свързано с редица неща, които трябва да се организират. Вече не сме само двама с Хокон да може да се движим като свободни електрони, сега сме трима или по точно четирима със Суши. Да и Суши идва с нас, нали е сестрата на Елида <3 . Но се надявам, че тези практични неща, покрай пътуване, настаняване, климатизация и тн. да се избистрят.

На мен лично колкото и да ми е хубаво и да се радвам, ми е и малко притеснено. Не съм живяла в България повече от 11 години и много неща там са променени. Неща, които тук приемам за даденост се оказват предизвикателство в България. Само един пример. Тук човек може да се движи навсякъде с детска или инвалидна количка -градски транспорт, влак. Всичко има платформа, или е пригодено количка да се качи бързо. До колкото разбирам такива „екстри“ почти липсват, дори на места като Варна. А да не говорим как си ме е страх от бездомни кучета… Но стига толкова, другия вариант е да си остана тук, ако само търся кусури….Нали? Няма да гледаме негативно. Знам че нещата ще се подредят.

И така скоро стягаме куфарите, вземаме Елида и Суши и потегляме към нашето българско приключение 🙂

Май ще трябва да сменя името на страничката на „Юлия в България“ 🙂

До скоро <3


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.