Из Варна

Ние дойдохме в България за един от най- хубавите празници, Великден. И се очертава да го изкараме с моето семейство.

За пръв път от 11 години ще празнуваме празника в България, та си представете колко се вълнувам. Започнах да мисля за украса, меню. Правя си планове да правя козунак. И ще видим какво ще се получи накрая. Нали си ме знаете, винаги големи планове имам. Но сега Елида ми е на първо място и тя казва дали нещо се свърши и кога.

Хокон и Суши са вече на път и тях ги чакаме да пристигнат преди празниците. Суши не обича да пътува с кола и раздава фасони, но това е положението. Хокон я извежда от колата на каишка, че да е малко навън, та си представям каква гледка са отдалеч 🙂 .

Вчера се разходихме из Варна, и по точно из Морската градина. Толкова много хора, настроение. Някой свиреха народна музика. Баби придаваха върбови пръчки и цветя за празника.

Ние започнахме да си изграждаме мнение за Варна и квартала в който живеем. И какво да ви кажа! Няма да сравнявам… ама защо толкова бездомни кучета, бе? Очертава, се че не мога дори боклука да изхвърля сама, заради кучета. И казват че те не хапели само лаели. Ама мен си ме е страх. Май само с такси ще се предвижвам. А какво да кажем за подлезите? Те са непроходими за детски и инвалидни колички. И то хайде бебета ще проходят един ден, ама горките инвалиди. Да не можеш да прекосиш улицата.. Хайде спирам тук, че много негативен пост ще излезе.

Елида я мъчат вече венците и е кисела, спи малко и е често недоволна. Сега се стягаме и отиваме до Джъмбо на пазар за Великден 🙂

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.