Оф Роуд- разходка

Днес всички сме изморени. Елида прави номера и не иска да спи в леглото си, а предпочита да спи на повивалника.

За това аз я изчаквам да заспи там и след това я премествам. Това е ново при нея и го отдавам на този 4. стадий на развитие или така наречения растеж.

А ако се чудите защо сме изморени. Ето разказвам. Днес решихме да отидем до съседния квартал Виница- пеша. От нашия квартал до Виница е малко над 2 км. И за хора като нас, свикнали да вървят това е нищо. За това се стегнахме и тръгнахме.

Хокон гледа карта, навигация и вика за 30 Мин и сме там.

Първо хващаме по Ул. 20, свиваме в дясно по Ул. 16, след това само напред по Ул.8 и така докато стигнем до главния светофар и все по тротоара. Е, ние тръгнахме… и вървяхме по Ул.20 и 16. и 8. След като минахме изброените улици би трябвало да се появи тротоар. И да имало е тротоар по Бай Тошево време. Чудя се защо не са го развалили, че поне да се знае че няма от колкото да подвеждат хората. По средата на така наречения тротоар я пътен знак сложен, я метален кош за боклук, или спирка за градския транспорт и не може да се заобиколи с количката. Ако пък има малко нов тротоар, (след комунизма) то храстите така да са обрасли, и излезли на пътя, че покриват целия тротоар.

Е да, намерихме и малко нормален тротоар пред едни къщи, но там естествено собствениците на къщи си бяха паркирали колите и ние пак носихме количката на ръце.

Накрая стигнахме, Ура! уморени и потни. Успяхме само да си купих храна за вкъщи и сок.

Преценихме, че никое такси няма да иска да но вземе за толкова кратко разстояние. Хокон намери алтернативен път. Пътя се оказа без асфалт, само каруци, кучета, прах… Казах си, че ако нещо не ни изяде тук, значи ще живеем.

А и заваля силен дъжд. Добре че имахме дъждобран за количката и чадъри за нас. Ама пак си се върнахме кални до ушите. Сега съм казала, че на Х. му се отнема правото да търси алтернативни пътища в България. Само с кола, а на разходка само в Морската градина….

До скоро <3


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.