Понеделнишки размисли

Нова седмица, нов късмет. Ние днес осъмнахме без мама. Тя си замина още през уикенда и от няколко дни сами жунглираме всички задачи покрай Елида.

Все забравям колко е хубаво да имаш такава помощ. И още по хубавото е, че мама ще дойде след няколко седмици отново.

При нас вече е толкова топло, че се ограничавам с излизането навън. Хокон кара колело в горещините, според него така човек тренира още по – ефективно, но аз предпочитам сенките и хладните напитки. Тренировките ги оставям за следобед. А знаете ли, че миналата седмица пробвах Kangoo Jump, и много ми хареса. Тази седмица съм пак там. Даже се замислям да си купя такива обувки и да тренирам с тях в нас. Хмм ще проверя дали се продават за домашна употреба. А ето и какво представлява Kangoo Jumps.

А сега нещо друго. Ето над това умувам последно време.

  • Боже, как се изхвърля боклук в БГ. Думи нямам. Тук да нас има няколко контейнера. Не знам колко често се изхвърлят, но винаги има боклук до горе, и мнооого от страни. Но не се изхвърля само обикновен боклук. Можем да намериш всичко, телевизор, стар матрак, обикновена смет, купища с трева, и клони и разбира се кашони. Но кашоните много бързо ги вземат, не знам каква е „далаверата“ с кашоните и кой ги прибира, но само да оставиш кашонче и след час да отидеш да хвърлиш нещо друго и хоп някой си е харесал кашончето. Което лошо няма, така поне купчината с боклук намалява. А като се замисля, че един от първите ни въпроси при нанасянето беше как да сортирме боклука. Сега разбирам защо ни се усмихнаха хазяите…
  • И още нещо на тази тема. Покрай нас и мястото където живеем има много вили, къщи които със сигурност струват много хиляди евро. Високи огради, камери, кучета от този стил. Ама няма асфалт бе братче. И като питаш защо е толкова лоша инфраструктурата и няма път а само дупки и казват „е пътя, той е на общината. Тя да го оправи“. И че вече поредна година им обещавали от общината да го оправят. ЕЕЕ добре де. Направил си вила на три ката, нали и твоите бетоновози са допренесли да развалят пътя тук… И не мога да разбера как всички чакат на общината.
  • Някой ходил ли е в правителствената резиденция в Есиновград? На Хокон е много страно как има плаж и място, което е обградено и е само за упраляващите и техни гости. Защо няма такова нещо в Норвегия?
  • В последно време се натъквам тук на много продукти за бебета, които струват колкото в Норвегия, на една и съща фирма са, но качеството е по различно и грамажа. Реших да използвам същата козметика за Елида както в Норвегия и след като проверих, че я има и тук си мислих че ще продължа с нея. Но Уви качеството не е същото.
  • Относно храната, тук има много голямо разнообразие. Един цял ред с кисели млека и масло и какво ли още не. Но ние поредна седмица не можем да намерим истинско масло от мляко. Дори краве масла като „President“ имат по различен вкус от това което сме яли. Съвет за хубаво масло?
  • И за да не става така че пиша само негативните неща, ще кажа че в България има и хубави неща, като природа, мириса на морето, кайсии и сок Капи.

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.