А щяхме да ходим там

Преди няколко дни сложихме и „последната“ ваксина на Елида, още една стъпка към края на бебешкия й период. Другите ваксини са чак в училище, а до тогава има много време.

Аз все още е мога да намеря подходящи дрехи за навън, банален проблем, но много на място. Хем искам сандали и боси лакирани нокти, хем ми е студено и си дърпам якето надолу. Хахаво време. А като гледам какво хубаво време е в Европа, дървета и цветя с много цвят. Но и при нас идва, нищо че е със закъснение.

Днес тъкмо коментирахме с Хокон на обяд как преди няколко месеца си правихме планове, май месец да отидем във Виена на летен концерт на Виенската филхармония. Той се организира всяка година на открито.

Виенската филхармония имат невероятен новогодишен концерт всяка година. Имат няколко представления/изпълнения, като едно от тях се излъчва по телевизията тук в Норвегия, (ако не се лъжа и в България)- в първия ден на Новата Година. Много красив концерт.

Ние отдавна искаме да го посетим, но билети не се продават лесно. Първо кандидатстваш и билетите са на лотариен принцип. Това е така защото има желаещи от цял Свят. И за да е честно, се тегли лотария и само изтеглените могат да си закупят билет за определено изпълнение. Ние кандидатствахме три поредни години – но не ни изтеглиха. Тази и миналата година прескочихме поради ясни причини – Елида. Но аз все още не съм се отказала и един ден надявам се да имаме късмета да го посетим. Дано..

Но за рождения ми ден декември месец, Хокон ме изненада с подарък уикенд във Виена – май месец, за да посетим открития летен концерт на Виенската филхармония.

Планувахме как ще пътуваме от България и как Елида ще остане за пръв път при баба си, без нас. Ееее не стана. Какво да се прави. Но то не се губи, и догодина става.

Така че бабо да знаеш, ти беше подготвена за тази година, но ще те ангажираме за 2021 🙂

P.S Сега влязох в сайта на филхармонията и гледам, че ще има концерт и тази година със изместена дата. Oт Май за Септември…. Хмммм ще го обсъдим това…. Ако нещата се стабилизират в Света, може и да направим това пътуване макар и Септември месец.. Но не бих предприела рисково пътуване точно сега, това е едно от нещата които могат да изчкат по- добри времена.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.