Хелоуин 2020

Днес се зачудих колко вече поредни години изрязваме тикви за Хелоуин? С Хокон сметнахме че тази година ни е 4. поред.

Тиквите тази година ги спретнахме още преди няколко дни и до сега стояха в гаража и днес ги наредих пред вратата.

Хелоуин е един от празници за който имам най- малко украса. Нещо все не го усещам като нещо голямо.. може би ми е минало времето? Но съм решила, че ще поправя “грешката”. И още в понеделник когато магазините започнат да изчистват всичко от Хелоуин с големи намаления – аз ще направя удара! И ще се заредя. От страшни салфетки до скелети и кръвясали пръсти..

Ето и нашата украса.

Аз добра вещица 🙂 , макар и една приятелка да ми каза, че на мен ми отива да съм принцеса хихи. Но костюмите за принцеси се бяха свършили за това – вещица. И Пипи, която е все в движение 🙂 .

Добре че едни приятели дойдоха за малко и се почерпиха с бонбоните иначе така щяха да си стоят. Точно този вид ( който остана) не са ми от най- любимите. Тази година ще я пишем дъждовна, нито едно съседско дете не се появи заради ограниченията с вируса, нищо до година.

Ние направихме торта- чийзкейк (нали ви казах че намерих книга с рецепти с многобройни чийзкейкове). Искахме да отпразнуваме, че Елида цяла седмица е ходила на детска градина, без да се разболее…. и днес вече е сополива и с настинка 😏.

Това е положението. Първите 6 месеца, ако не и година я пиши нулева в детската градина. Въпреки, че тук не ги връщат от детска градина/ ясли ако имат сополи. Както казват всички деца имат сополи от октомври до април защото са навън и е студено/ влажно. За персонала е важно цялостното състояние- ако детето се чувства добре, играе, няма проблем да отиде на детска, дори и със сополи, но ако има температура НЕ. Въпреки това не смятам да я пускам на всяка цена дори да е само хремава и със сополи.

Но се надявам това да е само за уикенда и в понеделник да е пак бойна……

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.