Коледа 2020/част 1

Как върви подготовката при вас за Коледа? Украсихте ли, сложихте ли елхата, подаръците готови ли са? При нас коледното дърво и украса са по местата си още от началото на месеца.

Преди си мислех, че да опазиш коледното дърво при наличие на котка у дома е мисия невъзможна, то сега при наличието на „торнадо“ Елида в нас е мисия немислима. Всички играчки от долните редове на елхата са заменени с панделки. Отделно цялата ми украса е някак си „постна“. Не мога да извадя стъклените фенери, изкуствения сняг, броя на джуджета е също намален. Така ще бъде тази година. Надявам се, че другата Коледа тя ще бъде на „по – висок левъл“ и ще разбира като се каже, че трябва да е внимателна с красивата украса.

Но и тази година не останах без нещо новичко. Отдавна ми се искаше да имаме коледен влак, който да върви около коледното дърво. Хокон има от детството си влак, но той е много .. как да кажа тежък, не е играчка и не иска Елида да му види сметката. За това намерих ето този, който е много хубав. Надявам се че ще издържи на Елида.

Преди седмица направихме и традиционната курабиена къща и големите курабиени фигури за прозореца в кухнята с което приключих и украсата за тази година. Ах само ако знаете колко е красиво като вървиш в нашия квартал, къщите са украсени, а вътре виждаш как хората са наредили коледното дърво. Няма как да не предобиеш коледен дух, дори в и корана време. Тази година в Норвегия призоваха хората да украсят още по- рано, че да придобият коледното настроение. Коледната звезда на много административни сгради засия по-рано.

Преди година си мислех, че е трудно да направим коледна снимка на Елида, защото пълзеше навсякъде, но тогава не съм знаела какво ме очаква тази година. Ето и един от опитите да се снима за коледна картичка. Тук тъкмо се чуди как отново да види сметката на коледния ми влак и да го „спъне“ докато минава. Но с големи усилия се получи и коледните картички пътуват към роднини в три страни.

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.